Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Εντυπωσίασε η Χορωδία του Πνευματικού μας Κέντρου στην Λευκάδα
Το Σάββατο 19  Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα το 25ο Φεστιβάλ Χορωδιών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου του νησιού.
Το Φεστιβάλ  τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκαδίων και ήταν ενταγμένο στις εκδηλώσεις  του Εορτασμού της Ένωσης των Επτανήσων με τη μητέρα Ελλάδα. Επίσης ήταν αφιερωμένο στον επί τριάντα χρόνια μαέστρο της χορωδίας «Ορφεύς» Λευκάδας, κο Διονύση Γράψα ο οποίος πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε.
Συμμετείχαν  οι Χορωδίες : του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, του Δήμου Νέας Προποντίδας, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκουφάς» Άρτας, καθώς και οι τοπικές «Νέα Χορωδία» και «Ορφεύς» Λευκάδας.
Η χορωδία του Πνευματικού μας Κέντρου με μαέστρο το Σπύρο Χολέβα και  πλαισιωμένη από τους μουσικούς: Σεργκέι Σουντιούκ στο  Βιολί , Γιώργο Ζαρζάνη στο Πιάνο και  Ανδρέα Βλαχογιάννη στα κρουστά, εντυπωσίασε με την  άρτια εμφάνισή της . Ιδιαίτερη όμως  έκπληξη  προκάλεσε η επιλογή   τραγουδιών καθώς και των κειμένων που αναφέρονταν στις δύσκολες  στιγμές του Ελληνισμού μας που  δοκιμάζεται ακόμη και στις μέρες μας.
Σολίστ ήταν η  Ιωάννα Εμμανουήλ, ο  Γιώργος Αποστολάκος και ο Φώτης Περγαντής ενώ τα τα κείμενα διάβασε η  Μαρίνα Κασσαβέτη.
Στο τέλος της εκδήλωσης η Εκπρόσωπος της χορωδίας κ. Παρασκευή Γούδα αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα  με την   Πρόεδρο του Ορφέα Λευκάδας κ. Μαρία Ρούσσου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου